A rackforest.com szolgáltatásai a hálózati adattárolás szolgálatában

Ma már tudunk venni hálózati adattárolót akár otthonra is. Ezeknek az eszközöknek nyilvánvalóan korlátozott a kapacitása amellett, hogy ahhoz képest viszont egészen magas áron tudjuk csak őket elérni. Viszont ha valaki online vállalkozásba kezd, akkor a weboldala jellegétől és tevékenységétől függően mindenképpen a megfelelő adattárolásra szorul. Ha szeretnétek a honlapot és vele együtt a felhasználók adatait is biztonságban tudni, akkor van egy profi csapat, akiket tényleg csak ajánlani tudok a webtárhelyek üzemeltetésére. Ugyanis számos előnye van annak, ha inkább bérelsz tárhelyet ahelyett, hogy vennél egy sajátot vagy a számítógépedet használnád a folyamatra. A bérlést meg lehet rendelni telefonon a cégnél, és segítséget is lehet kérni a csomagok választásánál a szakértőktől. Ha otthoni tárhelyet üzemeltetsz, akkor számolnod kell azzal, hogy az energiafogyasztásod az egekben lesz, ugyanis egyértelműnek kell lennie, hogy egy sikeres nagyobb méretű online vállalkozásnál folyamatosan kell működtetni a weboldalt és a szolgáltatások elérhetőségét.

A rackforest.com Linux-alapú webtárhely bérlést nyújt azoknak, akiknek erre van szükségük, méghozzá az egyik legmegbízhatóbb szervereken végzik ezt. Garantálják, hogy gondosan tesztelt szoftverekkel és nagy tapasztalattal rendelkező rendszergazdákkal dolgoznak együtt, amit a képzett ügyfélszolgálat segít. Fontos lehet tudni azoknak, akik értenek hozzá, hogy az általuk használt szervereken cPanel-t használnak. A tárhelyek stabilitásáról pedig a CloudLinux gondoskodik, mégpedig úgy, hogy ügyfelenként limitálja a a felhasznált erőforrás halmazt. Ez azért jó, mert így a felhasználók, azaz ti/mi vagy maguk a terhelt tárhelyek nincsenek hatással a szerveren lévő többi tárhelyre. Valljuk be, ez elég jól hangzik, főleg akkor, ha az otthon felhasznált hatalmas mennyiségű árammal állítjuk szembe.

rackforest.com

A cég által kínált csomagok a domain, az SSD tárhely és az email fiók függvényében alakulnak. A tárhely bérléshez kapcsolódó technikák között van még a JetBackup, az Apache SpamAssassin, a Softaculos és az Immunify360 is a CloudLinux és a cPanel mellett.

De ha nem is egy online vállalkozás működését nézzük, hanem valami nagyon egyszerű és hétköznapi helyzetet keresünk, akkor például ott van az utazás. Nagyon sokat utazunk autóval, vonattal, repülővel stb. Legtöbbünk ilyenkor zenét hallgat vagy akár videót, filmet néz a különböző hordozható elektronikus készülékén. Nagyjából arra elég egy telefon, vagy egy laptop tárhelye, hogy a megtelített adathordozón lévő repertoárt egy idő után kellően megunjuk… Ezért vannak, akik magukkal viszik a külső merevlemezüket, ami praktikus is olyan szempontból, hogy kis helyen is elfér. De sajnos ezeknek is korlátozott a tároló kapacitása. Egy nagyobb hálózati adattárolót pedig nyilván nem hurcol magával az ember. Itt jöhet képbe a rackforest.com. Ha az adattárolás azon formáját választjuk, amivel ez a cég is foglalkozik, akkor akár hatalmas mennyiségű filmet vagy zenét is el tudunk érni bármikor. Csak be kell kapcsolnunk a 4G-t – amivel már lényegében az összes készülék rendelkezik, vagy ha WIFI-s helyen vagyunk, akkor ráadásul még nem is kell a saját internetünket használni. Mivel a filmek és a zenék egy messzi, központi tárhelyen vannak, ezért elég csak az Internet az elérésükhöz. És még az energiafelhasználást sem a saját laptopunk adja! Remélem ezzel még több embert sikerült megszólítanom a témával, és sokak számára lehet hasznos a rackforest.com.