Annyit spóroltunk az adattároláson, hogy simán bérelhettünk egy vitorlást!

Elhatároztam, hogy idén egy kicsit megjutalmazom a csapatomat és szerzek nekik egy különleges élményt. Sokáig gondolkoztam, hogy mi lehetne, amit mindannyian élvezünk, végül úgy döntöttem, egy balatoni vitorlázásnál nincsen jobb!

Gyerekkori emlékek

A gyerekkoromat a Balatonnál töltöttem. Eleinte a nagyszüleim kertéjben élveztem a nyári vakációt Aligán. Amikor aztán belenőttem a dologba, következhetett a vitorlás tábor Dodi bácsival! Kis kalózokkal szeltük a habokat és mindent megtanultunk, amit csak a magyar tengerről tudni érdemes! Fegyelmre, a természet erőinek tizteletére tanítottak bennünket, és természetesen megismertük azokat a titkokat is, amiket csak a balatoni hajósok suttognak egymás között.

Nagy kamaszként természetes volt, hogy megszerezzem a vízijártasságit és még az egyetem alatt kedvezményesen letettem a vizsgákat, amelyek vitorlás hajó vezetésére jogosítanak… Majd hosszú éveken át nem is mertem gondolni erre a gyönyörű, de szépséges hobbira. Az engedélyeim az íróasztalom fiókjában porosodtak.

Drága….

Ennek egyszerű oka volt… A pályakezdő éveimben nem hogy hajót vásárolni, még bérelni sem tudtam volna. Akkoriban a vitorlás bérlés is a leggazdagabbak kiváltsága volt, elképzelhetetlen lett volna, hogy megengedhessek magamnak ilyen kiadásokat.

Később nagyon vágytam a dologra, de féltem volna az egészet újrakezdeni. Addigra a vitorlás árak már lényegesen elérhetőbbek voltak, de én féltem attól, hogy mindent elfelejtettem és kudarccal, balesettel végződne egy kaland.

Most viszont úgy éreztem, ideje belevágni!

Segítség a bérbeadótól

Az egész úgy kezdődött, hogy mivel idén korán jött a kánikula, szerettem volna a kollégáimnak valamilyen vízi élményt biztosítani, hog ne csak az irodában ülve, vagy egy szállodában építhessük a csapatot. Ha már élvezet, legyen teljes az élvezet!

Keresgélés közben ráakadtam erre az oldalra és azonnal begurott: szuper! Ez kell nekem!

https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/

Láttam, hogy van arra lehetőség, hogy a bérlés első óráiban egy tapasztalt vitorláshajó kapitány is elkísérjen, így tudtam, hogy szakértő felügyelet mellett tudom felfrissíteni az ismereteimet. A csomag ára egyáltalán nem volt horrorisztikus, az igazat megvallva pont ennyit spóroltunk meg azzal, hogy most már gazdaságosabban és gyorsabb hozzáférhetőséggel tárolhatjuk a céges adatokat.

Profi csapat fogadott

Profi csapat az irodában, profi csapat a vízen! A cég, akitől végül vitorlást sikerült bérelnünk, pontosan olyan gondossággal tette a dolgát, mint ahogyan mi tesszük a hétköznapokban!

A vezetőnk hagyta, hogy jól kiismerjem a hajót, de gondosan ügyelt arra, hogy ha el is bizonytalanodnék, a kollégáim ezt ne vegyék észre, mindig teljes legyen közöttünk a bizalom. Miután elbúcsúztunk, még hosszú órákat töltöttünk a vízen egy kiválóan felkészített, tiszta, biztonságos hajóval, igazán szuper körülmények között. Mindenki nagyon élvezte a kalandokat. Egyetértettünk abban, hogy a balatoni vitorlázást mindenkinek érdemes legalább egyszer az életben kipróbálnia.

Ajánlom mindenkinek

A fent linkelt programot és a vitorlásbérlést mindenkinek ajánlom. A cégnél arra is lehetőség van, hogy több napra vegyünk ki hajót, sőt, éjszakára azt is meg tudják oldani, hogy nagyobb vitorlást biztosítsanak. Aki kezdő vezető, vagy csak kacérkodik a gondolattal, annak a sétahajózást tudom ajánlani. Ott is lehetőség van rá, hogy egy kis technikai felkészítést kapjunk a nagy utazások előtt, vagy mielőtt tanfolyamra adjuk a fejünket.

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lehetőségre, mert végre újraélhettem a fiatal koromat, ráadásul most már nem kerül egy vagyonba az, hogy egy-egy napra megosszam a barátaimmal, a kollégáimmal, vagy a családdal az élményeket, amelyeket korábban annyira szerettem.

Szerintem a vitorlázás olyasmi, amibe minden életkorban bátran belevághatunk. A profi segítség persze bármikor jól jöhet. Elő a kapitányi sapkával és a porosodó vízijártassági igazolványokkal! Ideje megvalósítani egy kicsit a balatoni álmokat!