Petabájtos adattároló a hálószobában, a jövő a tömörítésé

18 éves voltam mikor először betettem a lábam Szeged városába, hogy kitanuljam az IT világát, és megváltsam a világot. Egy évet bírtam az egyetemen, aztán leléptem, hogy inkább közgazdásszá váljak.

Nemrég felhívott egy volt kartársam, hogy van egy cucc, amit a koliszobában fejlesztgettek, és készen állnak a piacra vitelre. Ez egy olyan tömörítési eljárás, ami petabájtnyi adatot képes villámgyorsan, és veszteségmentesen néhány megává tömöríteni. Az eljárás segítségével a hálószobánkból is képesek lehetünk adatközpontot létrehozni.

A terv egyszerű volt, veszünk pár lapkaszámítógépet, rátesszük a tömörítőprogramot, bedugjuk az ágy alá, és a legolcsóbb adattároló központtá válunk a piacon elhódítva a felhasználókat a nagyoktól.

A cégünk beindításához kellett egy székhely. Úgy döntöttünk a legjobb székhelyszolgáltatóra bízzuk a feladatot. Így jött a képbe szekhelyszolgaltatas24.hu ahol két kiváló székhelyszolgáltatási csomag közül választhattuk ki a nekünk megfelelőt.

Az első csomag budai és pesti székhelyeket biztosít 29.900 Ft-ért, a másik pedig újlengyeli székhelyet ad 39.900 Ft értékben. Ez utóbbi azért nagy szám, mert Újlengyelben nincs iparűzési adó, így nagy pénzeket spórolhatnak vele az ügyes vállalkozók. Emellett mindkét csomag 1 hónap ajándékot kínál, online ügyintézést és ha szükséges saját ügyvéd biztosítását. A cégtáblákat és a postázást is intézik, a leveleket pedig digitális és papírformában egyaránt továbbítják az adott cégeknek.

A Székhelyszolgáltatás24 minden tevékenységét a 7/2017.(VI.1) IM rendelet szerint végzi. Ez annyit jelent, hogy a vállalkozást a NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda a nyilvántartásába vette, vagyis a tevékenységüket az összes magyar hatóság által jóváhagyva, tisztán végzik. Magyarul a megbízhatóságuk megkérdőjelezhetetlen.

Akit mélyebben érdekel a székhelyszolgáltatás világa, az a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán egy színvonalas blogon mélyebben belemehet ebbe az érdekes témába. Megtudhatjuk például, hogy működhetünk-e Pest megyei székhellyel, ha a cégünk másik megyében tevékenykedik (a válasz amúgy egy hatalmas igen). Vagy olvashatunk a koronavírus székhelyválasztásra gyakorolt hatásáról is. Gazdasággal foglalkozóknak kifejezetten érdekes dolgokat boncolgatnak a bejegyzések.

Egy rossz székhelyszolgáltató pillanatok alatt tönkre vághat egy tökéletesen, és becsületesen működő céget. Ezért nagyon fontos a megbízhatóság. A Székhelyszolgáltatás24 legitimitását nem csak a fentebb említett IM rendelettel való összhang mutatja. Európa legnagyobb cégminősítő vállalata ugyanis AA kategóriába sorolta őket. Ez egy apró lépésre van a nemzetközileg elismert AAA kategóriától, amit állításuk szerint hamarosan megszereznek.

Ha fontos, hogy a céged székhelye egy profi csapat kezében legyen, egy tiszta, átláthatóan működő székhelyszolgáltató képviseletében, akkor keresd fel a szekhelyszolgaltatas24.hu weboldalát!