Videótéka a neten

A munkámnak köszönhetően elég sokat kell foglalkoznom a rendszerezéssel, az adatok minél pontosabb megjelenítésével. A precíz és pontos tárolással. Az a feladatom, hogy minél nagyobb mennyiségű információt tudjak tárolni, minél kisebb helyen. Ezért nagyon fontos, hogy mindig a gazdaságosságra kell törekednem.

Ha pedig valaki, napi nyolc órában foglalkozik ezzel éveken keresztül, akkor ez a fajta rendszerezés és pontosság óhatatlanul is beivódik a mindennapjaiba. Így például a haverok között az én zoknis fiókom a legrendezettebb. Ez persze butaságnak is hangozhat így első olvasatra, de ha egyszer nekiveselkedsz és minden rendbe teszel, mindenre kitalálsz egy rendszert, akkor hosszú távon tapasztalni fogod, hogy mennyire megkönnyítette ez az életedet.

Munkából az életbe, életből a hobbiba

Ebbe az életformába illeszkedik bele tökéletesen az onlinefilmek nézése is. Először is azért, mert nem kell a saját otthonomban “láthatóan” tárolni azt a több ezer filmet, amit meg akarok nézni. Nagyon sok filmet szeretek, de nem szeretnék hosszú-hosszú dvd polcokat a hálómba vagy a nappalimba. Meg úgy általában sehova sem.

Másfelől a saját adathordozóimat sem szeretném terhelni azzal, hogy több száz filmet tárolok rajtuk hosszú távon. Van az a néhány abszolút kedvencem, amit egy külső adattárolón tartok, de ennél többre nincs szükségem, még akkor sem, hogy ha csak néhány napig kéne a gépemen, vagy valahol máshol tárolnom.

Az online filmeket nem kell tárolni sem, csak nézni

Az onlinefilmek viszont mindig elérhetőek, hogyha internet hozzáférésem van. Ezzel nagyon sok mindent leegyszerűsítenek számomra. A tárhely bővítése sem az én feladatom és az adatok elrendezését sem nekem kell intéznem, míg egy saját, házi gyűjteményben az a feladat mind rám hárulna.

Emellett a mozi.ma oldala nagy precíz és korrekt szűrőrendszerrel dolgozik, így nagyon egyszerű megtalálni mindent, ami csak érdekel engem. Hangulatomnak megfelelően választhatok filmet. Kereshetek stílus, műfaj, de még színész szerint is. Egy házi dvd tár esetében erre nem lenne lehetőség, vagy legalábbis hosszú és fáradságos munka lenne megalkotni egy ilyen rendszert. És hát miért is tenném, mikor itt mindent megtalálok.

A kínálatuk is folyamatosan bővül, ráadásul úgy mond a jövőbe is tekintenek, hiszen a közelgő premierekről is találhatók leírások és előzeteseket tartalmazó videók. Mivel tévét nem nagyon nézek, ezért innen remekül tudok értesülni a nemsokára moziba kerülő filmekről és ha valamelyik megtetszik a leírás alapján, akkor akár ott is megnézhetem.

Ez a roppant hasznos kis oldal abszolút mértékben megfelel az olyan rendszerető embereknek, mint amilyen én is vagyok!