Nagytakarítás, és a bukósisakok

vacuum-cleaner-657719_640Nem tudom, hogy ki hogyan áll ehhez a kérdéshez, de nem kifejezettem az egyik kedvenc időtöltésem. Nem a takarítással, és a rendel van bajom, ne értsétek félre, hanem a portörléssel. Te szeretsz port törölni?

A takarítás

Lassan vége a fűtési szezonnak, és mivel mi kandallóval is fűtünk néha, így az átlag lakásnál sokkal porosabb a mienk. Bár semmi pénzért nem mondanék le a kandallóról.

Emlékszem, mikor szóba került először, hogy milyen fűtési rendszerünk legyen, a világ minden kincséért sem mondtam volna azt, hogy szabaduljunk meg a kandallótól. Amikor megvettük a házat, már be volt építve. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy megtartjuk-e vagy szétszedjük, végül maradt. Hogy miért?

A fűtési rendszerünk

Nekünk nincs gáz a házban. Amikor megvettük, akkor sem volt, aztán persze a szolgáltató erőltette volna, hogy kössük be, de nem volt miért? A ház villannyal működik, a fűtésünk kazán, és kandalló, a meleg víz bojlerről működik, a tűzhelyünk pedig villany szintén. Igaz, hogy a tűzhelyt mi lecseréltük, egy sokkal takarékosabbra, ami már talán A++. Nem is ez a fontos, hanem hogy nem volt rá szükségünk.

Sokat gondolkodtunk, az elején, hogy mi legyen a kandalló sorsa, hiszen ha marad, akkor csak dísznek felesleges, viszont annak tökéletes, hogy a fűtés miatt legyen 2 verziónk. Azt hiszem jó döntést hoztunk akkoriban. Ha nagyon hideg van, akkor az egész hazát fűtjük a kazánnak, ha pedig csak épp egy kis melegre, meghittségre vágyunk, akkor pedig a kandallót használjuk. Na meg persze, arról nem is beszélek, hogy milyen romantikus.

A takarítás

Na ez miatt azért nem könnyű. Egy egy hamuzáskor száll az a finom por minden felé, és mindenre. Ezt nem kell bemutatnom azoknak, hogy milyen, akik tapasztaljak nap mint nap.

Na ebből adódóan a portörlés sem egyszerű. A leginkább a bukósisakokat utálom törölgetni. Ezek a párom féltve őrzőt holmijának egyike, bár sokszor mondtam már neki, hogy tegyük őket máshová, ne pedig a polcra, így nem kellene őket takarítani. Hiába mondom neki, annak ott van a helye, jön mindig a válasz. Lehet egyszer meghagyom neki ezeknek a takarítását, és akkor meggondolja majd magát ez ügyben.