Balatoni szállásfoglalás, egyszerűen a neten keresztül

Mit olyan sokan, én is az interneten keresztül szoktam a nyaralásra szállást foglalni, ellentétben a nagyszüleimmel, akik még mindig a telefonos helyfoglalás híveim. Ám az idő előrehaladtával egyre többen utasítják el őket, mondván csak elektronikus foglalást fogadnak el. Ezért is kényszerültek arra rá, az én segítségemmel, és vezetésemmel, hogy bevezessem őket az internet adta szálláshely foglalással. Itt több mindent meg tudnak nézni, és minden könnyebb lesz számukra, mondtam én, de persze nagyszüleim kétkedve fogadtak. Ha már azzal megbarátkoztak, hogy a fotókat már nem kézhez kapott fényképekként kapják meg, ezzel is meg fognak birkózni.

Így bele is vetettük magunkat az internet rejtelmeibe, azt tudták, hogy valahova a Balaton környékére, a déli partra szeretnének menni. Ezért adódott a lehetőség, hogy rákerestem szállás Siófokon jeligére, szerencsére erre a keresésre remek találatok érkeztek, így elkezdődhetett a szemezgetés.

Mivel nyáron szeretnének utazni a nagyszüleim, ezért olyan szállásra kerestem rá, és egy remek oldalt találtam is, akiknek kifejezetten önellátó apartmanjaik vannak, és akár saját kerttel is rendelkeznek, ha nem akarnak éppen minden nap kimozdulni.

A találatok közül a Siófok Szállás Info oldala nagyon jónak bizonyult, mert ezen remek szállásokat találtam a nagyszüleimnek, és foglaltam is egy hosszú hétvégét 2 éjszakára. Többféle apartman közül lehet válogatni, és végül olyat választottam számukra, amelyet szerettek volna, kertes, grillezési lehetőséggel, közel a parthoz és a városhoz is. Szóval kedvük szerint eldönthetik, hogy otthon maradnak, vagy lemennek a partra ,vagy elmennek kirándulni a környékre.

Ami nagypapám számára nagyon fontos volt, hogy a közelben több étkezési lehetőség legyen. Mivel sokat nem járnak nyaralni, így egy ilyen hosszú hétvégén szeretnek kipróbálni különböző konyhákat. Szerencsére a kiválasztott apartmantól sétatávolságra van több étterem, a belváros, a sétány, szóval biztosan találnak számukra megfelelő helyeket. A szobák kiválasztásánál azt vettük figyelemben, hogy minél kényelmesebbek legyen a matracok és tényleg a pihentető feltöltődést szolgálják. Az ingyenes parkoláson át, a díjtalan wifiig mindent tartalmaz, a wifi most amúgy is nagyon fontos, ha már ennyire megismerkednek az internet adta lehetőségekkel, lehet, hogy annyira meg fog tetszeni számukra az apartman, hogy még az ottlétük alatt foglalnak tavaszra az interneten keresztül ugyan oda egy szobát.

Ami még nagyon pozitív érv a siófoki szállás kiválasztása mellett, hogy innen könnyen be tudják járni a környéket autóval, vagy akár hajóval átmehetnek a szemközti partra, ellátogathatnak Tihanyra, Balatonfüredre, ahol nyáron szintén rengeteg program várja őket. Szóval lefoglaltuk a szobát a hétvégére, rövid időn belül meg is kaptuk a visszaigazolást, hogy a foglalásunkat rögzítették. A nagyszüleim már alig várják, hogy ott lehessenek, de addig is még sokat gyakorlunk, hogy hogyan kell a számítógépet és egyéb informatikával kapcsolatos szerkezetet és programot használni, azért hogy a legközelebbi szállásfoglalásuk már egyedül, gördülékenyen menjen immár nélkülem is meg tudják oldani ezt a feladatot, az ő korukban még nem késő, csak azért hogy egy jó apartmanban tudjanak megszállni.

szállás Siófokon