Honnan vásároljak külső merevlemezt és miért van rá szükségem?

O jaj. Stresszesebb napjaim legstresszesebbike. Nemrég tönkre ment a laptopom. Rajta az összes fényképemmel: egy részük emlék, egy részük egyetemi feladat. Teljesen kétségbe estem, amikor nem indult el a gép. Azonnal rohantam egy szervizbe, ahol végül meg tudták menteni és még az adatokat is elő tudták szedni valahonnan, úgyhogy ott hagytam egy halom pénzt és két napra rá vissza kaptam mindenemet. Kivéve természetesen a képszerkesztő programjaimat, amiket nem épp etikus módon az internetről szoktam megszerezni, de ez titok!

Tudom, hogy egy napon sokra viszem és lesz pénzem mindenfélére, de addig óvatosabban kell bánnom a pénzzel. Azért vásároltam a laptopomat, a fényképezőgépemet alap objektívvel, majd kért másik objektívet is aprohirdetessel foglalkozó weboldalról.  Úgyhogy a laptopom ideiglenes halála után úgy döntöttem, hogy innen fogok vásárolni magamnak egy külső merevlemezt is, az adataim biztonsági tárolására. Mielőtt pedig kötekedni mernétek, hogy miért veszek használt külső merevlemezt, ha a laptopom is tönkre ment, amit használtan vettem, szeretném jelezni, hogy az előző tulajdonosa után tömény négy évig bírta a kezeim között. Nem érzem úgy, hogy rossz fényt vetne a használt laptopokra ez a teljesítmény. És most, hogy megcsinálták, már ismét jól működik.

Anno, az érettségi alkalmából ajándékba kapott pénzemből vásároltam magamnak a laptopot és a fényképezőgépet is. Akkor az egyik nagybátyám ajánlotta, hogy nézzek szét a Nextapro oldalon, mert ott nagyon sokat hirdetnek meg használt cuccokat. Mondta, hogy ő is ott szokta eladni a telefonjait, amikor megunja őket (4-5 havonta telefont vált, tiszta idióta). Én pedig megfogadtam a tanácsát, és egy nyár alatt sikerült mindent beszereznem. Habár a fényképezőgép előző gazdája kicsit távol lakott tőlem, én még ezt a távolságot is hajlandó voltam megtenni, csak megszerezhessem végre azt, amire vágyok.

aprohirdetes

Szóval, a két nap alatt, amíg a laptopom a szervizben volt, a telefonomon böngésztem a Nextaprót. Örültem neki, hogy optimalizálva van az oldal mobilos nézetre is, mert nagyon könnyű volt nézelődni és keresgélni a termékek között. A Műszaki cikk, elektronika kategóriában a Számítástechnika alkategória merevlemez alkategóriájában keresgéltem. Hihetetlenül ki van találva ez az oldal, mindenre gondolnak, amire az embernek szüksége lehet és kereshet egy használt termékeket árusító weboldalon.

A kínálat nagy volt, többet is találtam, ami felkeltette az érdeklődésemet. Árban az volt a legolcsóbb, amelynek már a leírásában is ki volt írva, hogy postán küldik el a merevlemezt. Mivel emlékeztem még a régebbi vásárlásaimkor olvasottakra, azonnal kritikusan álltam ehhez az árusítóhoz. A Nextaprónak van egy összefoglalója, hogy mire érdemes figyelni, hogy nehogy becsapjanak vásárláskor. Többek között az a legjobb, szerintük és szerintem is, ha személyesen vesszük át a termékeket. De ha ez mégsem jöhet össze, akkor is csakis utánvételes fizetést vállaljunk a postázott csomag átvételekor, valamint ami még nagyon fontos azon kívül, hogy ne utaljunk előre, az az, hogy a postán kérjünk magunk mellé egy tanút (erre hivatalosan van lehetőség) a kicsomagoláshoz, hogyha nincs benne a rendelt termék a csomagban, akkor legyen aki tanúsítsa, hogy nem mi raktuk el.

Amikor írtam ennek az említett külső merevlemeznek a gazdájának, ő már egyből arról kezdett el írni, hogy átutalással kéri a pénzt, előre. Na itt döntöttem el, hogy nem foglalkozom vele és tovább nézegettem a kínálatot, amíg találtam egy olyat, ami árban is megfelelt és a tárhely méretét tekintve is tökéletes volt. Végül ez lett a nyerő, többek között azért is, mert egy városban éltünk az illetővel és személyesen tudtam átvenni tőle a külső merevlemezt. Tudom, hogy a Nextapro keresőjében lehetőség van szűkíteni megyékre és településekre, de én soha nem szerettem ezt, mert azt éreztem, hogy megfoszt a lehetőségeimtől. Ez főleg a fényképezőgépnél volt igaz, ahol az összeset végig néztem, amit az országban árultak akkor a Nextaprón keresztül, mert megvoltak a pontos elvárásaim, hogy milyet szeretnék vásárolni. Természetesen beismerem, vannak alkalmak, amikor egyszerűbb a közeledből keresgélni, például ha olyan tárgyat keresel, aminek méretei miatt túl komplikált megoldani a szállítását, vagy ha nincs időd és lehetőséged utazni. Nekem azonban, anno rengeteg időm volt, hiszen már meg volt az érettségim, de még nem kezdődött meg az egyetem.

Szóval sikerült beszereznem egy külső merevlemezt és még a laptopomat is megjavították a szervizben. Mindez pedig, természetesen pénzbe került, de nem olyan mérhetetlenül sokba, hogy ne tudjam megengedni magamnak. Szerencsés vagyok, hogy nagybátyám megismertetett ezzel a szuper oldallal, mert így mindig van ahova nyúlnom, ha valami komolyabb dolgot tervezek vásárolni úgy, hogy mindez nem egy vagyonba fog kerülni.