Fontos a jó fogorvos, nem véletlenül mentettem el a fogorvosom weboldalát is

Vannak olyan fontos dolgok, amiket mindenképpen el kell menteni vagy valahova eltenni, hogy később is meglegyen. Én a fontos dolgokat mindig felírom magamnak egy papírra, de aztán egy idő után rájöttem, hogy minden alkalommal elhagyom ezeket a papírokat, vagy csak leteszem az asztalra otthon, aztán mivel szinte sosem vagyok otthon, a papír pedig nincs nálam, úgyhogy amit felírtam magamnak, azt így úgyis elfelejtem.

Ahhoz, hogy minden fontos adatomat megtaláljam egy helyen, összegyűjtöttem őket a számítógépemen egy helyre, illetve mindent lementettem a pendrive-ra is. Iskolai anyagok, a munkához szükséges iratok, képek, zene, filmek, könyvek találhatóak rajta, amik nagyon fontosak nekem. Ezen felül van egy dokumentum is benne, amiben a legfontosabb weboldalakat is összeszedtem, ezek között megtalálható például a fogpótlás árak és ehhez kapcsolódó cikkek is a fogorvosom weboldaláról, így nem kell állandóan keresgélnem, ha éppen kell valami.

Ritkán szokott gond lenni a fogaimmal, általában csak rutin ellenőrzésre megyek félévente, hogy ha esetleg lenne valami gond, csak nem érzem, mert éppen még nem fáj, akkor még időben ki tudja szűrni a doki. Nem egy nagy összeg a rutin vizsgálat sem, és szerintem ő nagyon jó áron dolgozik, minden tekintetben. Ráadásul nagyon jó munkát végez, így megéri hozzá menni, ha valaki éppen fogorvost keres.

Nem rég rávettem anyukámat is, hogy szedje össze minden fontos dokumentumát, vegyen ő is egy hordozható adattárolót magának és arra mentsen el mindent, mert már nála is előfordult, hogy tönkre ment a laptopja és elvesztek az adatai. Ha viszont megelőzi ezt a problémát, akkor az esetleges szitkozódásoktól és fejfájásoktól is megmenti magát.

Aztán már arra is rávettem, hogy cserélje le végre a fogorvosát, mert mostanában mindig annyit panaszkodott róla. Anyukámnál aktuális volt most a téma, mert lyukas volt az egyik foga. Ami miatt ugye orvoshoz kellett mennie, de kiderült, hogy a doki megint árakat emelt, és amúgy is nagyon nehéz elérni őt telefonon és az időpont egyeztetés felér nála egy igazi küzdelemmel. Szóval mondtam anyukámnak, hogy itt az ideje, hogy fogorvost váltson akkor, hiszen senki nem tart pisztolyt a fejéhez, hogy élete végéig ugyanahhoz az orvoshoz kellene járnia.

Szóval most már az én orvosomhoz jár, jobban mondva, ahhoz a fogorvoshoz, ahova én is járok. Elég fura, amikor valaki azt mondja, hogy a saját fogorvosa, hiszen az orvosok sem tulajdoníthatóak ki. Én is sokszor ebbe a pragmatikai hibába esek, pedig ez a mondat így sehogy sem jó. Mindegy. Tehát anyukámnak végre van egy jó fogorvosa, akinél nem kell két hétig várni, hogy betömje egy lyukas fogát és nem kell érte húszezreket fizetnie.