Akitől a legkevésbé vártam

Egy kis családi cégnél dolgozok, így nálunk mindenkivel nagyon közvetlen a viszonyunk. Hetente egyszer szokott hozzánk járni István, néha pedig a főnöke, Károly. Ketten dolgoznak rendszergazdaként, és mint megtudtam, hozzánk már 16 éve járnak. Ők telepítik az gépeket, megoldanak minden informatikai problémát, illetve a hálózati adattárolás is fontos része a munkájuknak. Számunkra ez azért fontos, mivel minden adatunk, munkánk a gépeken van, így fontosak a mentések heti szinten. István hetente fél napot tölt nálunk, ennyi időre van szüksége a manuális hálózati adattároláshoz. Ez idő alatt sokszor csak várnia kell, amíg lefut a mentés, így sokat szoktunk vele beszélgetni, mindenkit jól ismer már a cégnél, szinte baráti viszonyban vagyunk vele.

padlófűtés

Elég beszédes típus, nem szereti a csendet, így gyakran sztorizik is. Így volt ez az előző héten is. István elmesélte, hogy régóta félreraktak a feleségével, mivel szerettek volna padlófűtést a házukba. Mivel ez nem a legolcsóbb, így sokáig spóroltak rá, viszont pár napja befejeződtek a munkálatok, és elkészült a padlófűtés náluk.

Nagyon izgatottan várták, hogy végre visszatérhessenek a házukba, addig István feleségének az anyósánál, Zsuzsánál laktak. Ki lett cserélve náluk az aljzat is egy másik kőre, így gyökeres változás ment végbe a házon, de a lényeg a padlófűtés volt. Mivel Istvánéknak megszületett a 2. és 3. gyermeke is, így minden négyzetméter számít, így a radiátorok nem igen fognak többé hiányozni nekik, ezen kívül kényelmesebb megoldást is nyújt. Istvánnak régi álma volt a padlófűtés, és többször is mesélte nekünk, hogy mennyire várja már, hogy összejöjjön a pénz rá. A padlófűtés természetesen sokkal kényelmesebb lesz, és mindenképp tetszeni fog nekik az új járólap is, hisz ezt már ők választották. Mondta István, hogy a ház megvételekor erre már sajnos nem maradt pénz, ezért a jó állapota miatt későbbre hagyták ezt. De a padlófűtésnek hála erre is sor került most. Természetesen megmutatta a képeket a felújított ház belsejéről, és bevallom, elállt a lélegzetem is. Nagyon szépek dolgoztak a mesteremberek. Jó volt látni, hogy ilyen boldog a padlófűtés miatt. Annyira lelkes volt, hogy én is elgondolkodtam rajta, de mivel nálam nem rég lett lecserélve minden radiátor 300 ezer forintért, így pár évig még biztosan szeretném őket használni, különben túl sokat bukok rajta, amit pedig sajnos nem engedhetek meg magamnak.

Ettől függetlenül biztos fogom ajánlani a barátaimnak a padlófűtést, amennyiben az első tél után, István jó tapasztalatokról számol be. Ez még pár hónap, de türelmetlenül várom már, hogy halljam az élménybeszámolót!