Óvd meg ne csak az adataid, de az otthonodat is!

Kicsit becsapós a cím, mert elsősorban nem az otthonodat véded meg azzal, hogy lakásbiztosítást kötsz, hanem sokkal inkább az adott ingatlanba fektetett pénzedet.

Igen, a lakásbiztosításokról akarok veled beszélni: legfőképpen arról, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb. Sokféleképp hozzá lehet állni ehhez a kérdéshez, itt most te csak az én verziómat fogod megismerni – de bízhatsz benne, hogy igyekeztem a lehető legtöbb konkrét adatot összegyűjteni neked ezzel kapcsolatban. Ha viszont nem akarsz most nagyon belemerülni ebbe a témába, hanem csak azt akarod hallani, hogy szerintem melyik lakásbiztosítás a legjobb, akkor nem is kell tovább olvasnod. Menj föl a Pannon-Safe Kft. weboldalára, mert én is őket választottam nemrég.

Köthetsz akkor is lakásbiztosítást, ha nem te élsz az adott épületben? Természetesen: hivatalosan bárki köthet biztosítást, akinek érdeke, hogy az adott épületben történő kár megtérüljön. Ha tehát te albérletbe adtad ki a lakásodat, tulajként akkor is van lehetőséget biztosítást kötni rá, de egyébként résztulajként, sőt, akár bérlőként is megteheted ezt. Ez számomra azért volt fontos, mert én is az egyik albérletbe kiadott lakásomat akartam biztosítani. Alapból már rendelkeztem lakásbiztosítással, de aztán az albérlőmmel beszélgetve tudtam meg, hogy van jobb cég annál, mint akinél én voltam akkor.

Egy lakásbiztosítási szerződés minden, csak nem könnyen értelmezhető egy olyan halandó lélek számára, mint amilyen én vagyok. Jobb szeretem ezeket az ügyeket az ügyvédemre bízni (ő szinte mindenhez ért), de azon még én is meglepődtem, hogy ezúttal nem volt semmi sem homályos nekem. Miért? Mert mielőtt még a Pannon-Safe kalkulátorát használva elindítottam volna a szerződéskötést, mindent elolvastam a honlapjukon: innentől kezdve értettem, mit jelent a biztosítás és a kiegészítő biztosítás, hogy mikor fizet, és mikor nem a biztosító, hogy mit jelent a biztosítási összeg, és hogy milyen veszélyei vannak az alulbiztosítottságnak.

Ha tehát egy mondatban kéne összefoglalnom, hogy szerintem melyik lakásbiztosítás a legjobb, akkor egyszerűen annyit mondanék, hogy az, amelyik a legtöbb információt adja az ügyfeleknek. Eddig gyakorlatilag fogalmam se volt, hogy mire terjed ki a biztosításom, most viszont már mindent tudok, amit tudnom kell – és ennek köszönhetően semmiféle bizonytalanság nincs már bennem. Mindig nézd át az adott cég weboldalát nagyon alaposan, mielőtt döntést hozol: ha azt látod, hogy igyekeznek a lehető legtöbb információt átadni neked a szakterületükkel kapcsolatban, akkor bízhatsz bennünk.

Fontos, hogy időben kezd el a szerződésbontási és szerződéskötési folyamatot, mert erre nincs akármikor lehetőséget. Figyelembe kell venned a már meglévő biztosításod évfordulóját ahhoz, hogy szolgáltatót tudj váltani. De ha ez megvan, akkor egy jó biztosítónál neked szinte már csak a parancsszót kell kiadnod, és minden megtörténik majd a háttérben.