Külföldi munka… napelemes rendszer családi házra

Emlékszem, amikor legelőször mentem ki külföldre nagyon oda voltam, és nem volt kedvem a családot sem hátra hagyni magam mögött. Persze a kényszer nagy úr, így nem volt más választásom. Te dolgoztál már külföldön, vagy esetleg tervezed?

Ezen az oldalon már olvastam hasonló cikket, ha van kedved olvasd el te is.

A munka keresés

Jól fizető munkám volt, és meg sem fordult a fejemben, hogy a páromat, és pár hónapos fiúnkat itthon hagyjam egyedül. Persze az élet másképp döntött, mert a cég ahol dolgoztam csődbe ment. Mint sokan mások körülöttünk, mi is hitelre vettük a házunkat, így nem tehettem meg, hogy hónapokat várok arra hogy majd lesz munkánk. Volt egy kevéske megtakarításunk, nem sok, arra elég hogy egy hónapot kihúzzunk belőle. Igaz még jó hogy ez van, hiszen nem is számítottunk erre, csak amit lehetett néha néha félre tettünk. Nem mindig sikerült, hol éppen valamit venni kellett a gyereknek, vagy mondjuk gyógyszer kellett, mert betegek voltunk, de legalább volt mihez nyúlni, ha úgy alakult Neked van valamilyen megtakarításod?

A félre tett pénz

Manapság nem azon gondolkodnak az emberek, hogy hogyan is tegyenek félre, hanem hogy megéljenek valahogyan. Sajnos ha valami közbe jön, nincs mihez nyúlni.hotel-1209021_640

Miután elvesztettem a munkámat, nem igazán jött semmilyen másik lehetőség. Mivel időm nem volt nagyon a várakozásra, így gyorsan futottam pár kört az ismerősök között. Ekkor adódott a külföldi munka lehetőség. Elsőre el is vetettem a gondolatot, aztán Anna a párom mondta végül, hogy érdemes lenne elgondolkodni. Csak hétköznap kellene dolgozni, az volt az ajánlatban. Ha nem is minden hétvégén, hanem minden másodikon, vagy harmadikon egy pár napra haza tudok jönni, akkor az már jó. Persze nem évekig akartam csinálni, de pillanatnyilag igen csak kár lett volna kihagyni, hiszen az itthoni fizetésemnek a dupláját kaptam meg odakint.

Azért amikor mondanak egy nagyobb összeget, az embernek felcsillanna lehetőség, hogy mi mindenre is tudná költeni azt az összeget. Eszedbe jutott már, hogy mit kezdenél havonta pár százezerrel a zsebedben?

A lehetőségek tárháza

Nekünk igen széles listánk volt, hogy mire költenénk, ha lenne miből. A házunk már megvolt, persze a hitelt fizetni kell, de azt meg tudtuk oldani, így azon nem gondolkodtam hogy ki lehetne fizetni. Már megoldás érdekelt, ami befektetés is egyben, vagy éppen spórolás. Innen jött az ötlet; napelemes rendszer családi házra. Ha sikerülne annyit félre tenni, hogy egy rendszert tudnánk telepíttetni, akkor azzal már keresünk is hosszú távon.

Az álmok megvalósulása azért még odébb volt. Először is munkát kellett találnom, vagy a külföldi ajánlatot átrágni, és ha úgy döntünk akkor minél hamarabb…

Ma már több mint egy éve hogy ezt csináljuk. Nem könnyű se nekem, se a családomnak. De már látom a jövőt, és a kiutat. AZ biztos hogy még egy pár hónapig ezt csinálom, aztán majd meglátjuk hogyan tovább?.