Ha rendszergazda nem is, másmilyen gazda még lehet belőlem

Sosem értettem az informatikai dolgokhoz, ennek ellenére meg kellett tanulnom sok mindent a mostani cégnél, ahol dolgozom! Nem volt egyszerű, de megoldom a rám bízott feladatot. (Nem az informatikai részét szeretem, továbbra sem a munkámnak, de ettől még csinálom)

Ugyanakkor rengeteg hasznos dolgot tanulok az IT-s kollégáktól. Szerverbérlés privát használatra és egyebek, amik otthon is jól jöhetnek: nem érdemes távol tartanunk magunkat bármitől, ami nem vonz, mert attól még hasznos lehet! Ha rendszergazdaság és egyebek ugyanakkor nem is vonzanak (soha semmi ilyet nem akartam kitanulni, mégis kellett), a szó szerinti gazdává válás annál inkább…

Amikor megtaláltam a gazdabolt.hu nevű kereskedést, rájöttem, hogy ez lehet az, ami segít lazítani, mikor már belefájdult a fejem a sok, céggel kapcsolatos dologba, amik olykor még hétvégén is lekötöttek. Először csak ágyásszegély kerítés volt az, amit kerestem, de rájöttem a “Szaktanács” menüpontjuk alatt, hogy igencsak gyakori az, hogy sokan lelkesedésből is belevágnak mondjuk fenyőültetésbe, kertészkedésbe. Olyanok is, akiknek a legtávolibb kapcsolatuk sincs meg a gazdálkodás fogalmával. De így nem csak a fejet kitisztítani lehet hatékonyan, hanem szintén, még hasznos dolgokat is létrehozni. Ahogy írom, a gazdabolt.hu-ról leágazó számos felületen megérthetjük azt is, kellő szorgalommal és odafigyeléssel ez nekünk is sikerülhet, legyünk akár lelkes-, akár teljesen kezdő amatőrök.

Mikor újra és újra rendeltem valamit, sokat olvasgattam közben a felhasználói kommunikációt az oldalon, aminek keretében láttam, hogy mennyi hasznos válasz érkezik az oda érkező kérdésekre. Nem láttam még ilyet, hogy figyelnek a boltból való távozás után is a felhasználó elégetettségére is, de sokak ezáltal kirobbanó sikerélményt könyvelhettek el a házuk végében található kis földterületen való kísérletezgetéssel. Egyik ismerősöm odáig ment, hogy egy blogban levezesse, mennyire megváltozott így az egész élete.

Ez az a terület hát, amin belül lelkesedésből próbálok én is kitanulni valamit, nem azért, és nem azért mert a munkám miatt muszáj! Mert nagyon jó ilyen téren sikerélményben részesülni – utólag már mondhatom én is. Mivel az ágyásszegély kerítés rendelése anno simán ment, elkezdtem hát egyre gyakrabban rendelgetni ezt-azt, és most már hetente jön a futár. És az oldalon felhalmozódott tudásanyagnak köszönhetően egyre jobb vagyok!

A virágágyásaim tündökölnek, nem csak az ágyásszegély kerítés tette még professzionálisabbá a megtartásukat a szárazság idején is, rendeltem például öntözőt, és UV-szűrős árnyékoló hálót még. Az udvar kicsinosítása után aztán, jött az, hogy próbáltam olyan dolgokat ültetni, aminek termése van. Itt egy kicsit nehezebb volt mindent jól csinálni, mert kicsit időigényesebb, de lesz bőven, amit meghagyok jövőre is! Mások helyére pedig új dolgokat ültetek. Rövidesen kialakul a rendszer, amit hosszú időre véglegesnek szánok.

Aztán persze, ki tudja, az is lehet, hogy annyira rákapok, hogy kell egy másik kiskert is. Mondjuk a házunktól függetlenül, máshol, ahová a feleségemmel ki járunk majd, mert ő is élvezi. Családi programnak is jó! Az idei év a hasznosság és annak élvezetekkel való összekötése jegyében telik eddig…

ágyásszegély kerítés